Nyheder

Nyheder

OBS

På grund af corona-situationen er laugsgildet den 17. april udsat til efteråret.

MVH

Laugstinget


 

Medlemsmøde den 12. febr. 2020.


Vi havde besøg af den landskendte ”flyttemand”  "Murerkjeld”. Han holdt et rigtig spændende foredrag om flytningen af Rubjerg Knude Fyr.

I første afdeling af foredraget fik vi en gennemgang af fyrets historie. Fyret der er ca. 120 år gammelt, har været truet i mange år, både af sand og havets indtrængen. Til sidst var der kun nogle få meter tilbage inden fyret ville styrte i havet. Så det var ved at være sidste udkald, hvis fyret skulle reddes.

Kjeld var dybt imponeret over det gode håndværk man kunne præstere omkring år 1900. Tårnet er meget solidt og fik ikke en eneste revne af flytningen. Omkring fyrtårnet lå der nogle bygninger, der husede fyrmesteren og hans personale og teknik til fyrets drift. Disse bygninger er for længst begravet i sand og i de seneste mange år stod kun fyret tilbage. I 1968 blev fyret slukket. Det kunne ikke længere ses fra havet, da sandmilen var blevet højere end fyret.

Efter kaffepausen fortalte Kjeld om selve arbejdet med at flytte fyret. Han roste alle de folk der var med i processen. Han mødte god velvilje og godt samarbejde med alle dem, der var med i projektet. Han forhold til journalisterne var i starten lidt anstrengt, men senere fik han et rigtig godt forhold til pressen.

Flytningen der foregik den 22. oktober 2019, blev den helt store mediebegivenhed.


Man kan læse alt om fyret og området her:

https://www.visitnordjylland.dk/nordjylland/oplevelser/rubjerg-knude-fyr


Der var mødt ca. 75 personer op til en spændende aften. Der blev sunget sange fra Vendsysselsangbogen og Asger Pring spillede til.


Næste sammenkomst er laugsgilde den 17. april. Indbydelse komme senere.

Ref: Knud

 

Grønlangkål 2019


Den 29. november 2019 blev det årlige grønlangkålsgilde afholdt.

Festen startede kl. 13.00 i Rotaryhuset. Der var 76 deltagere og der blev optaget 8 nye medlemmer.

Vores dygtige kok Ole havde som så ofte før, tilberedt kålene og alt det andet tilbehør: kold medister – kold kogt flæsk m.v.

Snaps til silden havde vi selv med og drikkevarer solgte foreningen.

Under spisningen var der musikalsk underholdning med Svend Foged og senere underholdt sangeren Caroline Budtz, som er randerspige.

Ref. Knud


Mamuntisunio, el photonius - Jalium calaniluitus